Tomme lokaler kan ikke anvendes frit

Over hele Danmark står der tomme lokaler, som venter på at blive taget i brug. De fleste af disse lokaler er erhvervslokaler, da der ofte budgetteres med en periode hvor de ikke udlejes. Udlejning af erhvervsejendomme er lidt ligesom gyngerne og karrusellerne i Tivoli, hvor man tjener på nogle udlejninger og sætter til på andre. Der er mange ligheder i boligbranchen, men det er dog stadig noget anderledes. Selvom det er erhvervsbranchen, der er kendt for at det er lokationen, der er noget af det vigtigste for om et lejemål er attraktivt, så er det næsten ligeså afgørende for boligbranchen. Den store forskel er, at det er noget nemmere at leje sin bolig ud, særligt i storbyen.

Der er meget færre regler omkring udlejning af boliger og lejligheder end der er omkring erhvervsudlejning, hvilket også betyder at hvem som helst kan leje sin bolig ud. Det er der mange der gør privat, blandt andet via platforme som Airbnb. Men når der er tale om studieboliger og kollegier, så er det ikke en hvilken som helst platform det kan lejes ud igennem og det er heller ikke hvem som helst der kan udleje dem.

Det er oftest boligforeninger som står bag både studieboliger og kollegier. Da der ofte er meget stor boligmangel i de større byer og særligt i centrum, så har efterspørgslen sørget for at prisen er presset godt i vejret på de private udlejningsboliger. De fleste kollegier forsøger dog at holde et rimeligt prisniveau, så de studerende kan være med uden at skulle have to jobs ved siden af.

En af de andre forskelle er bindingstiden. Da erhvervslejemål i gennemsnit har en meget længere brakperiode end boliger har, så binder man sig også til en længere periode, hvor man skal betale leje. Det kan være 2-3 år, hvor det typisk kun er en måneds opsigelse der er i studieboliger og almindelige lejemål.

Når iværksættere starter virksomhed er der nogle af dem der vælger at starte hjemme i lejligheden, garagen eller kollegiet. Selv nogle af de kendte som Mark Zuckerberg og Steve Jobs er startet ud meget spartansk. Men på et eller andet tidspunkt kræver det at man skifter til nogle mere professionelle lokaler, så man kan invitere kunder på besøg. Når du når dertil, hvor du er klar til at udvide dit kontor eller lager med nogle professionelle rammer, så kan du finde mange lejemål fordelt over hele landet.

Se erhvervslejemål

Vi ser frem til at tage godt imod alle vores nye besøgende og brugere. Vi kan på forhånd love dig et både effektivt og professionelt samarbejde. Læs meget mere på Lokalebasen.dk.